Prima pagina

Romanii vor merge la urne pe 26 noiembrie si 10 decembrie

24.08.2000, 00:00 17



Alegerile legislative si primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale se vor desfasura pe data de 26 noiembrie, a decis Executivul, dupa intalnirea pe care premierul Mugur Isarescu a avut-o marti seara cu liderii partidelor din coalitie. Ordonanta guvernamentala privind fixarea datei alegerilor va fi emisa astazi.

PDSR care dorea ca scrutinul sa se desfasoare pe 12 noiembrie, "a luat cunostinta cu surprindere si nemultumire" de aceasta decizie si i-a cerut premierului sa fixeze data alegerilor doar dupa consultarea partidelor opozitiei parlamentare, potrivit unui comunicat al partidului dat publicitatii ieri.

Durata campaniei electorate va fi de 45 de zile, cu 15 mai putin decat la precedentele alegeri legislative, din noiembrie 1996.

PDSR se considera dezavantajat de aceasta data, opinand ca organizarea alegerilor in perioada iernii incurajeaza absenteismul, situatie care ar fi in favoarea partidelor din actuala coalitie.

Sondajele de opinie au aratat ca absenteismul ridicat inregistrat la alegerile locale din iunie a avantajat mai degraba opozitia decat partidele aflate la guvernare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO