Prima pagina

Romanii nu se mai inghesuie sa plece la munca in Italia

11.01.2008, 17:00 10

Romanii plecati la munca in Italia incep sa se intoarca acasa, iar cei din Romania nu mai vor sa plece in afara. ?Am primit multe cereri pentru locuri de munca in Romania de la cei pe care i-am recrutat in ultimii trei ani pentru piata fortei de munca din Italia. Un numar foarte mare dintre ei vor sa se intoarca in tara dat fiind faptul ca salariile din Romania incep sa creasca?, spune Floriana Puscasu, general manager Obiettivo Lavoro Romania, una dintre principalele companii care recruteaza forta de munca locala pentru Italia, si a treia companie de recruatare la nivel global, cu afaceri de 410 mil. euro.

Dintre cele peste 1.000 de romani recrutati de Obiettivo Lavoro pentru Italia in perioada 2005-2007, aproximativ 35% s-au intors deja in tara. Care sunt domeniile in care romanii inca aleg sa profeseze in Italia precum si situatia actuala a pietei fortei de munca din Romania cititi in suplimentul ZIARULUI FINANCIAR de luni, Profesii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO