Prima pagina

Romanii au cumparat peste 15 tone de bijuterii din aur

01.04.2008, 12:58 25

Romanii au cumparat anul trecut aur in valoare de peste 240 milioane euro, in conditiile in care s-au achizitionat peste 15 tone de bijuterii din aur, a declarat Mihail Pacioianu, prim-vicepresedinte al Federatiei Metalelor si Pietrelor Pretioase si Semipretioase Diamond-Gold, asociatie care insumeaza 2.000 de firme ce desfasoara operatiuni cu metale si pietre pretioase.

El a mai spus ca pretul bijuteriilor din aur s-a majorat anul trecut cu circa 40% fata de 2006, cand gramul de aur se vindea cu circa 50 de lei.

Pacioianu a precizat ca pretul aurului va creste in continuare, ceea ce va atrage un numar mai mare de investitori pentru metalul galben.

"Numarul celor care fac tranzactii cu aurul a crescut semnificativ, datorita faptului ca investitorii cauta sa isi plaseze banii in investitii mai sigure, iar aurul reprezinta o astfel de investitie in conditiile in care dolarul este instabil", a mai adaugat el.

Pacioianu a mai spus ca bijuteriile din aur reprezinta 90% din aurul tranzactionat pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO