Prima pagina

Romania, locul cinci in UE in functie de discrepanta dintre tarifele practicate de banci

07.04.2008, 18:08 16

Romania se situeaza pe locul cinci in topul statelor membre ale Uniunii Europene in functie de discrepanta dintre preturile practicate de banci pentru serviciile prestate, potrivit unui raport al Bancii Mondiale, Capgemini, ING si Asociatia Europeana de Management si Marketing Financiare (EFMA), informeaza Mediafax.

Atfel, discrepanta preturilor pentru segmentul de retail bancar a fost calculat la 46%, Romania plasandu-se pe locul cinci in UE dupa Danemarca (154%), Irlanda (51%), Spania (50%) si Slovacia (47%).

"Retailul este inca o afacere nationala si am analizat discrepanta dintre preturile practicate la nivel de tara. Discrepantele sunt, in general, asociate cu piete in care ritmul schimbarilor este rapid, precum in Spania si Irlanda in zona euro, Danemarca, Romania si Slovacia, in afara zonei euro, sau China si India in Asia-Pacific", se spune in raport.

Analistii noteaza ca in pietele mature tarifele practicate de banci sunt de valoare apropiata, pe fondul concurentei. Mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO