Prima pagina

.ro - unul din cele mai riscante domenii de pe web

04.06.2008, 15:01 20

Paginile de Internet inregistrate in Romania cu extensia .ro se numara printre cele mai riscante domenii de navigare si cautare, ocupand locul cinci pe plan mondial, in conditiile in care 6,75% din site-uri pot afecta PC-ul, conform unui raport al producatorului de solutii de securitate McAfee.

Studiu McAfee a comparat si clasat aceste domenii din punct de vedere al riscului amenintarilor informatice identificate pe site-uri, printre care spyware, adware, virusi informatici, spam, aparitia unui numar excesiv de pop-up-uri, sau link-uri catre alte pagini de Internet considerate riscante.

Pe primul loc in clasamentul celor mai riscante domenii, cu un procent de 19,2%, se afla cel al Hong-Kong-ului, cu extinsia .hk, care a urcat in acest an 28 de locuri. In 2007, clasamentul McAfee era condus de o mica insula din Pacificul de Sud, Tokelau (.to), care numara 1.500 de locuitori.

A doua clasata este China, peste 11% din site-urile cu extensia .cn fiind riscante.

La polul opus, cel mai sigur domeniu de Internet este cel al Finlandei - .fi, cu 0,5% dintre site-uri considerate periculoase, urmat de domeniul .jp, al Japoniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO