Prima pagina

RIF si RC2 ar putea delista Policolor

17.06.2008, 11:25 10

Actiunile producatorului de vopsele Policolor Bucuresti (PCL) ar putea fi delistate de pe Bursa dupa ce fondurile RIF si RC2 vor prelua participatia de 33% a RAEF. In urma tranzactiei, RIF si RC2, care actioneaza in mod concertat, vor detine 92,5% din companie.

"Urmare a acestei modificari si in situatia indeplinirii conditiilor prevazute de legislatia in vigoare aplicabila RC2 si RIF au posibilitatea sa solicite in viitor retragerea actionarilor minoritari din societate si delistarea societatii", se arata intr-o raportare a Policolor catre BVB.

Potrivit codului BVB, actionarul majoritar al unei companii listate poate solicita delistarea acesteia daca, in urma unei oferte publice, ajunge sa detina peste 95% din actiuni.

Actiunile Policolor au crescut cu peste 10% in debutul sedintei de tranzactionare, dupa ce ieri compania a anuntat ca fondul RAEF, care detine 33% din actiuni, isi vinde participatia catre RIF si RC2, care controleaza aproape 60% din companie, pentru 27,5 mil. euro. Pretul la care se va realiza tranzactia este de 1,1648 euro/actiune (4,25 lei/actiune).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO