Prima pagina

Renault vrea sa vanda 50.000 de SuperNova in acest an

01.03.2001, 00:00 8



Unul din obiectivele majore pe care grupul Renault le are in acest an pentru marca Dacia este vanzarea a peste 50.000 de automobile SuperNova, a declarat Georges Douin, vicepresedintele executiv al Renault pentru planificare de produse si operatiuni internationale, cu ocazia salonului auto de la Geneva.

Reprezentantul firmei franceze a precizat totusi ca atingerea acestui obiectiv depinde in mare masura de evolutiile pietei auto romanesti, relateaza Mediafax.

De asemenea, Douin a subliniat intentia grupului de a exporta automobile fabricate de Dacia Pitesti, astfel incat activitatea societatii romanesti sa se dezvolte.

"Trebuie sa dezvoltam uzina pentru sosirea unui nou model in 2004. Ca urmare a eforturilor de redresare a uzinei, vom inregistra pierderi in 2001 si, probabil, in 2002", a adaugat oficialul Renault.

In ceea ce priveste ordonanta de urgenta a Guvernului roman privind protejarea actionarilor minoritari, care a fost recent anulata, Douin a declarat ca "partile implicate au decis sa reformuleze legea.

In doua luni, guvernul trebuie sa elaboreze, impreuna cu actionarii minoritari si investitorii straini, un nou proiect de lege mai fezabil decat cel anterior".

Companiile straine care au investit in Romania au criticat faptul ca legea confera oricarui actionar dreptul de a bloca deciziile managementului. Renault detine 73% din actiunile Dacia.

Societatea Automobile Dacia SA a anuntat ieri acordarea unei reduceri de 10 milioane lei la cumpararea de automobile posesorilor de autovehicule vechi, indiferent de marca si tip, care prezinta dovada ca masina uzata a fost dezmembrata.

Oferta este valabila in perioada 1 - 31 martie si incurajeaza toti posesorii de autoturisme vechi, deteriorate sau abandonate sa le distruga.

Orice posesor de autovehicul care se prezinta la concesionarii Dacia cu un document din partea REMAT, inregistrat intre 1 si 31 martie, care sa ateste dezmembrarea unui autoturism aflat in proprietatea sa, va primi la cumpararea unui automobil Dacia nou rabatul de 10 milioane de lei.

De aceasta oferta beneficiaza si posesorii de documente de dezmembrare REMAT pentru un autovehicul in proprietatea unei terte persoane, dar care cedeaza dreptul de utilizare al documentului respectiv si renunta la orice pretentie ulterioara.

Acordarea rabatului se face numai pentru cumparare de automobile Dacia, cu un singur document din partea REMAT. Nu se accepta mai multe documente de acest fel pentru cumpararea unui singur automobil si nu se acorda nici o alta forma de compensare diferita de acordarea reducerii respective, se mai arata in comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO