Prima pagina

Putin a trecut de votul de neincredere

15.03.2001, 00:00 10



Guvernul presedintelui rus Vladimir Putin a supravietuit unui vot de neincredere in Duma de Stat (Camera Inferioara a Parlamentului), informeaza CNN.

Duma a respins cu majoritate confortabila votul de neincredere in premierul Mihail Kasianov propus de Partidul Comunist. Numai 127 de deputati au sprijinit motiunea, cu mult sub numarul de 226 de voturi necesare pentru aprobare. Un numar de 76 de deputati au votat impotriva si cinci s-au abtinut, in timp ce majoritatea deputatilor nici macar nu au participat la vot.

Kasianov a refuzat cererea parlamentarilor de a aparea in fata Dumei inaintea votului si nici Putin nu a participat la sedinta.

Motiunea este prima de acest fel de la venirea lui Vladimir Putin la putere, in urma cu 14 luni. Liderul comunist Ghennadi Ziuganov a atacat vehement guvernul, acuzandu-l de continuarea "politicii criminale" din era Eltan.

Comunistii, care au cooperat cu guvernul in aprobarea bugetului si in multe alte domenii, spun ca acum executivul nu mai acorda atentie problemelor sociale, cheltuind banii pentru plata datoriei externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO