Prima pagina

Proxeneti romani in Cambodgia

17.08.2000, 00:00 24



O romanca a fost acuzata, ieri, in lipsa, de trafic de carne vie, dupa ce sapte femei din Romania si Republica Moldova au fost eliberate duminica-trecuta de politia din Phnom Penh dintr-un hotel in care erau obligate sa se prostitueze, relateaza Reuters.

"Am acuzat-o in aceasta dimineata de trafic de carne vie si continuam investigatiile", a declarat procurorul municipal Ouk Savuth. Politia militara cambodgiana a precizat ca de trei zile cauta o femeie in varsta de 30 de ani, identificata drept Norica Toparceanu. "Nu am gasit-o inca", a afirmat comandantul-adjunct al politiei militare.

Cele sapte femei, cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, au declarat ca au ajuns in Cambodgia pe 25 iulie, fiind obligate sa lucreze ca dame de companie si prostituate, desi firma angajatoare din Romania le promisese posturi de dansatoare.

Una dintre fete, Claudia, de 23 de ani, a declarat pentru Reuters ca in timpul zilei erau sechestrate in hotel, iar seara erau duse la un club de noapte situat intr-un alt hotel, pentru a intretine oficiali cambodgieni cu rang inalt. "Nu faceam niciodata sex.

Clientii plateau pentru ca noi sa mergem cu ei si sa intretinem relatii sexuale, dar noi am refuzat, iar banii le-au fost dati inapoi", sustine Claudia.

Un oficial al organizatiei umanitare a declarat ieri ca cele sapte femei se vor intoarce in curand in tarile lor. Potrivit agentiei Mediafax, care citeaza surse diplomatice, cele sapte tinere vor reveni in Romania astazi.

Sursa mentionata afirma ca femeile, a caror identitate nu a fost dezvaluita, au plecat in Cambodgia cu un contract de munca prin intermediul Agentiei Impress din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO