Prima pagina

Productia Intracom se va muta integral in Romania

22.05.2006, 00:00 124

Compania elena Intracom, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii din Balcani, isi va delocaliza integral operatiunile de productie catre subsidiara sa din Romania, Intrarom.

Compania, care transferase deja 50% din operatiunile de productie catre Romania, luase in calcul si Bulgaria sau Ucraina, tari in care firma este prezenta.

Decizia de relocare a fost anuntata in presa elena de oficialii holdingului rus Sistema, care urmeaza sa finalizeze in urmatoarele saptamani preluarea a 51% din actiunile Intracom.

Intrarom are in acest moment peste 500 de angajati si o suprafata totala industriala de 30.000 de metri patrati in platforma Pipera din Bucuresti, conform oficialilor companiei, care estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de 62,9 milioane euro, fata de 34 milioane euro in 2005.

"Se prevad investitii suplimentare pentru dezvoltarea de noi produse care vor crea noi locuri de munca pe baza unui plan de dezvoltare de trei ani ce se elaboreaza in comun de catre Intracom si Sistema", a declarat pentru ZF Magda Mischie, director de comunicare Intrarom. Ea nu a dorit sa declare nivelul investitiilor ce urmeaza sa fie facute in urma delocalizarii productiei, dar a precizat ca de la infiintarea Intrarom in 1993 s-au investit peste 30 de milioane de euro in infrastructura si pregatirea personalului.

Anul trecut, holdingul rus Sistema, care detine operatiuni in diverse domenii - de la turism si imobiliar pana la telecomunicatii si telefonie mobila -, a avut 7,59 miliarde dolari (5,9 miliarde euro) venituri si un profit net de 534 milioane dolari (418 milioane euro). Grupul este detinut de miliardarul rus Vladimir Evtusenkov, cu o avere estimata la 2,1 miliarde dolari.

Grupul Intracom a avut vanzari in valoare de 620,4 milioane euro in 2004, cu un profit brut de 42,6 milioane euro si avea la jumatatea anului trecut peste 5.000 de angajati, 1.800 fiind in afara Greciei.

Intrarom a semnat la inceputul anului un contract in valoare de 22 de milioane de euro cu Ministerul Justitiei pentru furnizarea de echipamente IT necesare in sistemul judiciar. Printre clientii companiei se mai numara RomTelecom, Eximbank, Loteria Nationala si Primaria Municipiului Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO