Prima pagina

Presedintele Senatului francez acuzat ca a intermediat deschiderea unui magazin Carrefour in Romania

Presedintele Senatului francez acuzat ca a intermediat deschiderea unui magazin Carrefour in Romania
06.06.2007, 09:37 22

Presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, al doilea om in stat, va fi anchetat in cadrul unei investigatii demarate, ieri, sub acuzatia ca ar fi intervenit in favoarea unui prieten pentru a obtine o serie de contracte publice in schimbul mitei, inclusiv in Romania, relateaza AFP.

Parchetul din Paris a decis sa deschida o ancheta dupa ce a "sesizat eventuale fapte legate de trafic de influenta in care figura numele lui Christian Poncelet", a declarat o sursa judiciara.

Intre altele, el s-ar fi intalnit cu presedintele Senatului roman, Nicolae Vacaroiu, la 15 februarie la cererea lui Jean-Claude Bertoldi, care lucra pentru Sogea, o intreprindere de lucrari publice, in scopul de a facilita deschiderea unui magazin Carrefour in Romania.

Poncelet, membru al formatiunii de dreapta UMP, a dezmintit "categoric", intr-un comunicat, "acuzatiile neadevarate" proferate la adresa sa si a anuntat ca va depune o plangere pentru defaimare.

Poncelet "dezminte categoric aceste acuzatii si nu va tolera ca onoarea sa sa fie patata in scopuri evident politice", se arata in comunicat. El a adaugat ca va "da instructiuni avocatului sau Paul Lombard de a sesiza autoritatiler judiciare privind acest denunt calomnios, defaimare si violare a secretului anchetei". Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO