Prima pagina

Popa, BNR: Doar 2 banci locale ar avea probleme daca finantarea din afara inceteaza

Popa, BNR: Doar 2 banci locale ar avea probleme daca finantarea din afara inceteaza
17.04.2008, 12:55 14

Daca accesul la finantarea de pe pietele externe s-ar bloca, doar doua banci locale ar avea probleme, a declarat astazi viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, fara sa precizeze numele celor doua institutii.
"In scenariul putin probabil in care liniile de creditare din afara inceteaza, doar 2 banci ar fi afectate iar impactul real asupra sistemului ar fi neglijabil", a spus Popa.
Viceguvernatorul BNR considera ca turbulentele de pe pietele inanciare internationale vor persista, desi "este greu de anticipat cat de ample vor fi".
Fluctuatiile mari de curs din ultimul an, ca urmare a deteriorarii sentimentului investitorilor straini fata de economia romaneasca "sunt importante si nu au cum sa nu influenteze politica monetara", a precizat Popa. El a adaugat ca Romania a fost privita ca un substitut pentru pietele emergente din regiune (Bulgaria si tarile baltice), unde cursul este fixat.
Cristian Popa considera ca desi exista riscuri privind cresterea economica a Romaniei in contextul turbulentelor externe, acestea sunt limitate. El considera ca cel mai mai mare impact se va resimti la nivelul remiterilor, in conditiile in care majoritatea muncitorilor care au emigrat s-au orientat catre Italia si Spania, tari care se confrunta cu probleme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO