Prima pagina

Politia creditelor face dosar intregii familii

10.06.2008, 09:06 8

Chiar daca o persoana crede ca nu are nici o datorie notata la Biroul de credit si nici nu este consemnata la Centrala Riscurilor Bancare, aceasta se poate pomeni ca solicitarea de a fi creditata de o banca ii este respinsa, arata Gandul. Cum este posibil acest lucru se specifica in documentele interne ale unor banci din Romania, in care este aratata procedura de acordare sau respingere a unui imprumut. Astfel, se verifica mai intai cat de corect este solicitantul de credit.

Daca acesta e in regula, se trece apoi la verificarea sotului sau a sotiei. In cazul in care se descopera ca partenerul de viata are ghinionul sa lucreze la o companie care figureaza pe lista neagra de angajatori a Centralei Riscurilor Bancare, cererea de credit este respinsa. Mai mult, solicitantul risca sa fie inclus de respectiva banca pe lista neagra sau pe listele interne de evidenta a cazurilor de frauda. Aceste masuri de precautie au fost luate dupa ce s-au consemnat cazuri in care unul din soti s-a imprumutat si a disparut cu banii fara stirea celuilalt. Detalii pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO