Prima pagina

Pofta europenilor pentru credite a scazut in iunie la minimul ultimilor 2 ani si jumatate

Pofta europenilor pentru credite a scazut in iunie la minimul ultimilor 2 ani si jumatate
25.07.2008, 15:02 19

Cresterea creditarii in zona euro s-a situat in iunie la cel mai redus nivel din ianuarie 2006, dupa ce impactul evolutiei economice a depasit asteptarile specialistilor, arata datele publicate vineri de Banca Centrala Europeana (BCE).

"Evolutia arata ca politica monetara a BCE da rezultate si inseamna ca liderii institutiei au un motiv mai putin pentru o noua majorare a dobanzii", a declarat economistul Holger Schmieding, de la Bank of America, citat de AFP.

Rata de crestere a masei monetare M3, care include banii aflati in circulatie, depozitele bancare pe termen scurt si instrumentele pietei monetare, s-a redus mai rapid decat s-a anticipat, la 9,5%, cel mai mic nivel din noiembrie 2006, comparativ cu 10% in mai 2008.
Imprumuturile acordate sectorului privat au consemnat un avans de 9,8%, in scadere de la 10,5% in mai, la nivelul minim al unui sondaj Reuters, care estima o medie de 10,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO