Prima pagina

Pierderi de 9,52 mil. euro aduse firmelor romanesti in ultimii 2 ani prin infractiuni economice

31.10.2007, 12:07 21

Pierderile companiilor romanesti provocate de infractiunile de natura economica in ultimii doi ani au totalizat 13,7 milioane de dolari (9,52 mil. euro), 36,4% din cele 77 de firme intervievate de compania de audit PricewaterhouseCoopers (PwC) fiind afectate de astfel de fraude, conform Mediafax.

Pierderile au survenit in urma unor infractiuni economice cum ar fi insusirea necuvenita a unor active, frauda contabila, mita si coruptie, spalare de bani si incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

La nivel global, pierderile directe declarate de catre repondentii studiului, respectiv 5.400 de companii din intreaga lume, se ridica la 4,2 miliarde de dolari.

Cel mai frecvent tip de frauda este furtul, mentionat de 23% dintre repondentii care au declarat ca au suferit infractiuni economice in Romania. Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala si frauda contabila au fost ambele declarate de 15% dintre repondentii romani, coruptia si mita de 10% si spalarea de bani de 1% dintre acestia.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO