Prima pagina

Oresa: Fondurile de investitii se orienteaza spre achizitii de peste 50 mil. euro

18.02.2008, 16:32 18

Fondurile de private equity au incheiat putine tranzactii in Romania, desi sumele disponibile pentru investitii sunt foarte mari, conform lui Cornel Marian, directorul de investitii al companiei Oresa Venture. El explica acest lucru prin orientarea fondurilor spre achizitii de peste 50 de milioane de euro, sector in care sunt putine oportunitati spre deosebire de business-urile evaluate intre un milion de euro si 10 milioane de euro, unde oportunitatile sunt foarte mari.

Oresa Venture a investit anul trecut circa zece milioane de euro in achizitia de firme romanesti, iar pentru acest an reprezentantul Oresa estimeaza ca valoarea fondurilor investite in Romania va creste semnificativ.

"Ne propunem doua sau trei achizitii pe an, evaluate la peste 10-15 milioane de euro fiecare. Negociem in acest moment o preluare in valoare de cateva zeci de milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului speram sa incheiem doua tranzactii", a spus Cornel Marian.

Pe plan local, Oresa a sustinut atat financiar, cat si prin furnizare de know-how strategic sau operational, o serie de companii romanesti, precum Flanco, Credisson, Fabryo, La Fantana si Medicover.

Oresa Ventures este o companie suedeza de investitii, focalizata pe investitii private, care activeaza in Romania si in Europa Centrala si de Est din 1995.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO