Prima pagina

Ordonanta privind Fondul Proprietatea a fost aprobata de Guvern, dupa 1 an de discutii-surse

28.06.2007, 20:55 14

Ordonanta de urgenta care modifica legislatia privind Fondul Proprietatea, infiintat pentru despagubirea persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist, a fost aprobata in sedinta de astazi a Guvernului, au declarat surse ministeriale.
Modificarea legislatiei privind Fondul Proprietatea a fost anuntata de presedintele Fondului, Alexandru Paunescu, inca din 25 iulie 2006, care estima atunci un aviz rapid din partea Guvernului pentru a accelera procedurile de listare pe piata de capital. Legislatia in vigoare a fost considerata incompleta deoarece nu stabilea un mecanism clar de conversie a titlurilor de despagubire in actiuni.
Presedintele Consiliului de Supravaghere al Fondului, Alexandru Paunescu, a declarat, astazi, ca procesul de evaluare a activelor Fondului Proprietatea, anterior listarii pe piata de capital, va dura intre trei si cinci luni, urmand sa cuprinda 30-40 de companii mari, dar nu si pe cele unde participatiile detinute sunt mici, astfel ca actiunile vor putea fi listate la Bursa de Valori Bucuresti in termen de zece luni pana la un an.
La randul sau, Bogdan Chetreanu, comisar la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, a apreciat ca listarea Fondului Proprietatea la Bursa este posibila in 9-12 luni de la momentul aprobarii ordonantei care modifica legislatia privind Fondul. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO