Prima pagina

Orange ii va ajuta pe manageri sa-si gaseasca angajatii in teritoriu

21.04.2005, 20:09 27

Este foarte posibil ca, incepand de la vara, orice manager sa poata sa afle instantaneu unde anume se afla oricare dintre angajatii sai, folosind un nou serviciu aflat acum in pregatire la Orange Romania.

Numele provizoriu al serviciului este "Monitorizare", insa acesta ar putea fi modificat inainte de lansarea comerciala, programata pentru luna iunie, a declarat pentru ZF George Soare, manager de proiect la Orange.

Serviciul va fi disponibil la nivel national inca de la lansare. Astfel, un manager care va utiliza noul serviciu va putea afla zona aproximativa in care se afla oricare dintre angajatii sai, selectand numarul acestuia de telefon dintr-o lista predefinita si vizualizandu-i pozitia pe o harta afisata pe ecranul computerului. Precizia localizarii este de 500 de metri in interiorul oraselor si de 20-30 de kilometri in afara acestora, a spus Soare.

Operatorul lucreaza cu firma TopMap din Ungaria, care se ocupa de realizarea si actualizarea permanenta a hartilor care vor fi afisate utilizatorilor, a spus Soare. "In prezent, hartile sunt gata la nivel de strada in marea majoritate a oraselor."

Tarifele vor fi facute publice cu putin timp inainte de lansarea oficiala. Primii potentiali clienti pentru acest serviciu vor fi probabil firmele de transporturi, curierat sau chiar taximetrie, a apreciat oficialul Orange.

Un alt serviciu al operatorului, programat pentru lansare tot in luna iunie, consta in localizarea cu ajutorul mobilului a celor mai apropiate puncte de interes, cum ar fi magazine, restaurante, cinematografe sau obiective turistice. Numele provizoriu al serviciului este "Find Nearest".

O atentie deosebita este acordata de Orange si promovarii de continut multimedia pe telefonul mobil.

"In 2005 ne vom concentra cu precadere asupra dezvoltarii de servicii de date la rate de transfer mai mari utilizand EDGE si intentionam sa promovam si sa crestem utilizarea unor servicii ca video streaming si live TV", a declarat pentru Ziarul Financiar Yves Gauthier, directorul comercial al Orange Romania.

Compania are ca partener pentru furnizarea de continut agentia de presa s si trustul MediaPro. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO