Prima pagina

Oracle asteapta proiecte pentru noi firme IT

Oracle asteapta proiecte pentru noi firme IT

Sergio Giacoletto, vicepresedinte Oracle EMEA: Prin crearea propriilor lor afaceri, absolventii facultatilor de IT au posibilitatea de a contribui la dezvoltarea economiei si crearea de locuri de munca

10.07.2008, 18:50 74

Compania americana Oracle, unul dintre cei mai mari producatori de software de business din lume, a lansat in Romania programul Innovate, care are ca scop infiintarea de noi companii de IT.
Sergio Giacoletto, vicepresedintele Oracle responsabil de regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), estimeaza ca in circa doi ani vor fi operationale cinci pana la zece noi IMM-uri specializate in IT.
Programul se va desfasura in colaborare cu universitati sau centre de cercetare si va oferi gratuit servicii de consultanta pentru dezvoltarea unui business absolventilor de studii universitare si postuniversitare din domeniul IT. Acestia vor prezenta apoi planul de afaceri unui comitet de specialisti pentru a obtine finantare din partea unor banci sau fonduri de investitii. "Innovate a fost lansat partial ca raspuns la nevoia tarilor emergente de a-si creste nivelul inovatiei, in contextul unei concurente tot mai puternice la nivel mondial.
In Romania, compania americana va colabora cu Universitatea Spiru Haret din Bucuresti si cu Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE), o organizatie globala dedicata promovarii antreprenoriatului in mediile educationale.
Programul Innovate din Romania va demara in perioada septembrie/octombrie 2008 si va cuprinde doua etape: orientare si dezvoltare.
Studentii, absolventii sau tinerii antreprenori care au o idee de afaceri bazata pe solutii din portofoliul Oracle se pot inrola in prima faza a programului. Daca propunerea unui candidat este acceptata, acesta trece la a doua etapa, in care un comitet format din specialisti Oracle, Spiru Haret si JA-YE ii vor acorda resursele necesare pentru dezvoltarea unui plan de afaceri.
Candidatii vor avea acces gratuit la resurse de marketing, suport tehnic sau servicii de instruire pentru produsele Oracle.
"Prin crearea propriilor lor afaceri, absolventii facultatilor de IT au posibilitatea de a contribui la dezvoltarea economiei si crearea de locuri de munca", a spus Giacoletto, adaugand ca nu este exclus ca firme mari sa participe la program prin crearea unei divizii specializate pe un domeniu.
Prezent la evenimentul de lansare, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a precizat ca invatamantul romanesc si cercetarea sunt departe de a indeplini exigentele minimale ale unui sistem educational competitiv la scara europeana.
"Modernizarea procesului cunoasterii nu este doar o necesitate, ci si o responsabilitate comuna. Specialistii romani trebuie sa se poata afirma si dezvolta si in mediul economic romanesc, fara a se simti obligati sa emigreze, pentru a-si valorifica pe deplin potentialul profesional", a declarat el.
Oracle Romania a inregistrat un profit net de 33 de milioane de lei (9,88 de milioane de euro) anul trecut.
Conform estimarilor oficialilor companiei, cifra de afaceri a Oracle Romania a urcat de la 119 milioane de lei (33,76 mil. euro) la 200 de milioane de lei (59,92 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO