Prima pagina

Operatiune anti-ETA in Spania

23.08.2001, 00:00 17



Politia spaniola a arestat ieri opt persoane in cadrul unei ofensive majore lansate impotriva gruparii separatiste basce ETA, informeaza CNN. In timpul raidurilor de ieri, politia a confiscat peste 100 kg de explozibili si mai multe arme. Toate cele opt persoane retinute sunt suspectate ca fac parte din ETA.

Operatiunea politiei spaniole vine dupa ce luni o femeie a murit la San Sebastian in urma exploziei unei masinute-capcana cu care se juca nepotul ei in varsta de 16 luni, care a ramas orb in urma deflagratiei. Autoritatile au dat vina pentru acest incident pe gruparile de tineri care sprijina ETA.

Pe langa pierderea vederii, copilul de 16 luni a suferit traumatisme craniene care i-au afectat creierul si are o mana mutilata, aflandu-se in continuare in stare grava la sectia de terapie intensiva a unui spital din San Sebastian, dupa o operatie care a durat noua ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO