Prima pagina

Ofertele pentru Banca Agricola, pana la sfarsitul lui iulie

20.06.2000, 00:00 12



Termenul limita de depunere a ofertei pentru privatizarea Bancii Agricole ar putea fi prelungit pana spre a doua jumatate a lunii iulie, in cursa pentru cumpararea pachetului majoritar al bancii ramanand doar consortiul format din Banca Agricola a Greciei, Rabo International Advertising Service (o subsidiara a bancii olandeze a Rabobank) si American Enterprises Fund (AEF - un fond de investitii american), a declarat, ieri Eugen Radulescu, presedinte Comitetului de Administrare al Bancii Agricole.

"Intarzierea cu care a fost depusa scrisoarea de intentie, 19 mai, precum si incertitudinea legata de situatia legala a capitalului social au determinat consortiul sa ceara o prelungire a termenului de depunere a ofertelor", a explicat oficialul bancii.

Radulescu a precizat ca Banca Agricola a Greciei, Rabobank (printr-o filiala) si AEF, au decis, in mod oficial, constituirea acestui consortiu si in consecinta vor face o singura oferta pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al Bancii Agricole. Banca Agricola a Greciei a depus pe 19 mai o scrisoare de intentie si in nume propriu.

Banca Mondiala si FMI au fost de acord cu prelungirea termenului limita de depunere a ofertelor, iar Comisia de privatizare a bancii urmeaza sa se pronunte in cateva zile, a precizat Radulescu.

Fondul Proprietatii de Stat (FPS) a scos la vanzare, pe data de 4 aprilie, pachetul de 56,5% din actiunile la Bancii Agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO