Prima pagina

Novartis va disponibiliza 2.500 de angajati

13.12.2007, 10:26 8

Grupul elvetian Novartis va disponibiliza 2.500 angajati, reprezentand 2,5% din numarul total al locurilor de munca, si vrea sa economiseasca anual 1,6 miliarde dolari pana in 2010, intrand astfel in randul marilor producatori de medicamente cu planuri de restructurare importante, transmite Reuters.

Novartis a anuntat ca va suporta, in trimestrul al patrulea, costuri de 450 milioane de dolari ca urmare a masurilor de restructurare. Compania spera ca strategia sa va compensa presiunile asupra pretului medicamentelor, majorarea costurilor cercetarii, reglementarilor mai stricte din domeniu si intensificarea concurentei pe piata produselor generice.

Lipsa medicamentelor noi, scaderea vanzarilor la principalele francize profitabile si intensificarea concurentei au condus la restructurarea industriei farmaceutice, inclusiv a celor mai mari doi producatori din lume, Pfizer si GlaxoSmithKline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO