Prima pagina

Neogen se extinde in Balcani

22.04.2005, 20:19 11

Furnizorul de servicii online Neogen a facut prima achizitie in Bulgaria, fiind hotarat sa-si extinda afacerile in spatiul balcanic, dupa modelul de business din Romania: site-uri de continut, cu trafic mare de vizitatori, care sa aduca incasari din publicitatea online afisata.

Neogen a cumparat compania Love Eood din Varna, detinatoarea site-ului de relatii personale Love.bg. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Este insa prima tranzactie de acest gen din Internetul romanesc si releva o tendinta care se va resimti pe piata locala: liderii pietei vor migra spre servicii de nivel regional, spun analistii din domeniu.

"Am introdus deja pe site-ul bulgaresc o solutie similara celei de pe Noi2.ro, liderul pietei romanesti de relatii personale online", a declarat pentru ZF Calin Fusu, director general al Neogen.

"Serviciul este acum identic celui din Romania", a precizat el. Love.bg este un site cu 40.000 de membri inregistrati si cu peste 60.000 de vizitatori pe saptamana, conform oficialului Neogen.

Compania are acum trei angajati in Bulgaria si planuieste sa isi extinda acolo si celelalte servicii.

"Nu vor exista achizitii noi, pe termen scurt vizam consolidarea echipei si training-ul noilor angajati", a explicat Fusu.

Insa urmeaza ca in scurt timp Nogen sa lanseze o versiune bulgareasca a portalului de recrutare online, BestJobs.ro, cel mai popular site de locuri de munca din Romania, conform statisticilor Trafic.ro.

"Nu vrem sa ne grabim cu extinderea, vrem sa fim siguri ca site-urile dezvoltate peste hotare vor avea acelasi succes ca si cele din Romania", a explicat Fusu.

Furnizorul de servicii online a avut anul trecut incasari de 350.000 de euro si si-a propus anul acesta triplarea afacerilor, in special prin serviciile de publicitate online. Neogen detine BestJobs.ro, cel mai mare site de recrutare, Noi2.ro, cel mai popular site de relatii personale, precum si portalul www.neogen.ro, cel mai utilizat site de anunturi gratuite si licitatii online din Romania.

Compania a fost fondata de cinci intreprinzatori, cetateni romani, care sunt si actionarii companiei, iar Calin Fusu este unul dintre ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO