Prima pagina

Municipalitatea admite ca nu poate rezolva criza traficului

18.12.2007, 18:54 15

Primaria Capitalei recunoaste ca nu poate rezolva problema traficului, pe de o parte pentru ca nu este pregatita institutional pentru acest lucru, iar pe de alta parte pentru ca rezolvarea ei prin crearea de noi spatii de parcare si pasaje denivelate este un raspuns "iluzoriu" la situatia actuala, dupa cum a declarat pentru ZF Adrian Bold, arhitectul-sef al Bucurestiului.
"Putem constata ca municipalitatea, in forma de organizare actuala, nu este nici macar pregatita institutional sa raspunda crizei din trafic, formuland politici complexe sau multidisciplinare", spune arhitectul-sef al Capitalei.
Municipalitatea a anuntat pana acum doar delimitarea unor linii speciale pentru autobuze, pe majoritatea marilor bulevarde, in primavara anului viitor, precum si planurile de a construi cateva mii de locuri de parcare. Prin comparatie cu alte capitale din regiune, Bucurestiul nu a implementat masuri care sa asigure fluenta in trafic, pastrarea spatiilor verzi sau eliberarea trotuarelor de masinile parcate ilegal.
"Este cumva iluzoriu sa ne imaginam ca raspunsul la aceasta problema se rezuma numai la construirea de parcaje publice si de pasaje denivelate, in conditiile in care se vor mentine aceeasi rata a motorizarii si dorinta de mobilitate", a adaugat Bold.
Cititi un interviu cu Adrian Bold, arhitectul-sef al Capitalei, in suplimentul lunar al ZF Business Construct, care va aparea joi, 20 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO