Prima pagina

Muncitorii "made in Spain" se intorc pe santierele din Capitala

Muncitorii "made in Spain" se intorc pe santierele din Capitala
01.08.2008, 15:43 26

Deficitul de personal din constructii s-ar putea diminua in urmatoarea perioada pe fondul intoarcerii muncitorilor romani care lucreaza in Spania, tara care se confrunta deja cu o criza in sectorul imobiliar, scrie Business Construct.
Majorarea salariilor din constructii, chiar si pana la 1.000 de euro pentru un sef de echipa, ii determina pe muncitorii romani sa se intoarca pe santierele din Capitala si din orasele mari, in contextul scaderii puternice a pietei din peninsula iberica. Romanii care vor reveni in tara vor fi absorbiti rapid de companiile locale, aflate in cautare de angajati cu experienta.
"Am informatii ca foarte multi romani care lucreaza in constructii in Spania si-au pierdut locul de munca. In contextul in care crizia imobiliara spaniola se va accentua, cred ca romanii de acolo vor reveni in tara, chiar pe salarii mai mici", spune Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO.

Cititi mai mult in Business Construct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO