Prima pagina

Moody's: Declinul pietei locuintelor din SUA va continua pana in 2009

06.12.2007, 12:52 11

Declinul pietei locuintelor din SUA va continua pana la inceputul anului 2009, iar preturile vor scadea, in unele regiuni (Punta Gorda, Florida, Stockton, California), cu peste 30%, inainte de incheierea crizei din acest sector, se arata intr-un raport al Economy.com, preluat de Reuters.

Potrivit datelor cuprinse in raportul Moody's, realizat de economistul sef Mark Zandi si directorul departamentului pentru piata locuintelor, Celia Chen, perspectivele se anunta nefavorabile pentru sectorul locuintelor, aflat in mijlocul celui mai puternic declin dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.

Activitatea pe piata locuintelor se va stabiliza in anul 2009, urmand ca, abia in 2010, volumul vanzarilor sa se imbunatateasca semnificativ, iar activitatile de constructie si preturile sa revina pe un trend ascendent.

Preturile locuintelor sunt prognozate sa scada cu 13% pana la inceputul anului 2009. Luand in considerare si stimulentele oferite de catre vanzatori, declinul preturilor va depasi in ansamblu 15%.

Economy.com, cu sediul in Pennsylvania, este un furnizor de servicii de cercetare si consultanta pentru companii, guverne si alte institutii, actionand in calitate de subsidiara independenta a companiei Moody's.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO