Prima pagina

Mohamed al-Fayed insista pe ipoteza crimei

01.09.2000, 00:00 19



Mohamed al-Fayed, proprietarul lantului de magazine de lux Harrods din Londra, a decis sa dea in judecata agentiile administratiei americane care detin informatii privind moartea fiului sau Dodi si a printesei Diana, informatii care, in opinia sa, pot dovedi ca cei doi au fost ucisi in accidentul de masina din august 1997, relateaza Reuters si Mediafax.

Anuntul a fost facut in ajunul implinirii a trei ani de la accidentul in urma caruia si-au pierdut viata, in noaptea de 30 spre 31 august 1997, Dodi al-Fayed, printesa Diana si soferul lor, Henri Paul.

Procedurile judiciare au drept scop obtinerea accesului la aceste informatii, inclusiv la inregistrarile unor convorbiri telefonice, detinute de Agentia Centrala de Informatii (CIA), Agentia pentru Securitate Nationala (NSA) si departamentele Apararii si al Justitiei.

Omul de afaceri de origine egipteana spera ca documentele pe care doreste sa le obtina de la CIA si de la celelalte agentii americane vor releva, in sfarsit, adevarul - ca familia regala britanica a dorit sa previna casatoria fiului sau Dodi cu Lady Di.

"Accidentul de masina in care si-au pierdut viata acesti doi minunati oameni a fost prezentat drept un accident rutier provocat de un sofer beat care conducea cu viteza excesiva. Realitatea este ca a fost o crima", se arata in declaratia data publicitatii miercuri in cadrul unei conferinte de presa.

Plangerea are drept scop "obtinerea de informatii despre tragedie si, in mod special, despre ceea ce stiau si stiu Statele Unite", se mai spune in document.

CIA a negat imediat faptul ca i-ar fi spionat pe printesa Diana si Dodi al-Fayed, precum si ca ar fi avut informatii referitoare la un complot avand drept scop asasinarea lor sau orice alt fel de informatii privind moartea acestora.

El a refuzat sa comenteze detaliile plangerii impotriva CIA, precizand ca aceasta nu a fost depusa inca si ca nu a avut ocazia sa o citeasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO