Prima pagina

Militari iugoslavi la granita cu Kosovo

25.05.2001, 00:00 18



Trupele iugoslave au intrat ieri in zona de securitate instituita de NATO de-a lungul granitei dintre Serbia si provincia Kosovo, in urma unui acord incheiat cu Alianta Nord-Atlantica, informeaza CNN.

Primii din cei 4.000 de militari si politisti iugoslavi ce vor fi desfasurati in regiune au intrat ieri in zona-tampon lata de cinci kilometri, in cadrul operatiunii "Actiunea Bravo".

Vicepremierul sarb Neboisa Covici a declarat ca de cinci ori mai multi militari sunt pregatiti sa intre in zona daca fortele desfasurate vor intampina rezistenta din partea rebelilor albanezi.

Zeci de rebeli s-au predat fortelor internationale de mentinere a pacii, dar au aavertizat ca daca vor exista probleme vor trece din nou la lupta.

Saptamana viitoare, fortele iugoslave vor incepe intrarea in sectorul central al zonei, unde erau situate principalele baze ale rebelilor.

Zona demilitarizata instituita de NATO dupa bombardamentele din 1999 a fost folosita de rebeli pentru lansarea de atacuri in sudul Serbiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO