Prima pagina

Merrill Lynch vinde actiuni de 8,5 mld. $ si obligatiuni sub valoarea nominala pentru a strange lichiditati

29.07.2008, 11:10 14

A treia mare banca americana de investitii, Merrill Lynch, va vinde actiuni in valoare de 8,5 miliarde de dolari, si va lichida obligatiuni in valoare de 30,6 miliarde de dolari la doar o cincime din valoarea nominala, pentru a-si reface lichiditatile afectate de turbulentele de pe piata ipotecara, scrie Bloomberg.
Fondul Temasek din Singapore, care a devenit in luna decembrie cel mai mare investitor de la banca americana, a anuntat ca va cumpara de 3,4 miliarde de dolari din actiunile scoase acum la vanzare. Institutia cu sediul la New York ii va plati de asemenea, fondului Temasek 2,5 miliarde de dolari pentru a compensa pierderile din investitia anterioara.
Pierderile nete de 19 miliarde de dolari anul trecut l-au determinat pe CEO-ul bancii Merrill Lynch, John Thain, sa fie mai rezervat in privinta asigurarilor pe care le dadea legate de lichiditatile suficiente ale institutiei. De la preluarea fotoliului de conducere, in luna decembrie, Thain a reusit sa stranga 30 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO