Prima pagina

Memorandumul pentru centrul Nokia din Cluj va fi semnat luni

23.03.2007, 17:48 16

Memorandumul de intelegere privind asocierea in participatiune intre Consiliul Judetean Cluj si compania finlandeza Nokia pentru deschiderea unei fabrici de telefoane mobile si a unui centru de cercetare, investitie estimata la 200 milioane euro, va fi semnat luni, 26 martie, la Palatul Victoria

Investitia va fi realizata in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, judetul Cluj.

Ceremonia de semnare a Memorandumului va fi precedata de o intalnire intre premierul Calin Popescu Tariceanu si delegatia Nokia, condusa de vicepresedintele executiv al companiei, Veli Sundback.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a precizat vineri ca, pentru introducerea utilitatilor pe terenul de 159 de hectare a Parcului Industrial de la Jucu sunt necesare 33 milioane euro, din care 10 milioane euro ar urma sa fie asigurate de autoritatile judetene si locale, iar restul sumei din fonduri guvernamentale.

Nokia va primi cu titlu gratuit 90 din cele 159 hectare ale Parcului Industrial Tetarom III. Pe aceasta locatie vor veni si furnizorii cei mai importanti ai companiei, impreuna cu care vor forma "Nokia Village".

Pentru derularea proiectului, Nokia va infiinta o societate comerciala care va avea sediul in judetul Cluj. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO