Prima pagina

Managerii Flamingo vand o parte din actiuni

25.11.2005, 20:30 40

Unii dintre managerii holdingului IT&C Flamingo International au vandut in ultima perioada o parte din titlurile detinute, marcandu-si profiturile obtinute in urma listarii companiei la Bursa.

Anca Liana Barbu, unul din membrii Consiliului de Administratie al Flamingo, a raportat ieri vanzarea unui pachet de actiuni in valoare de 418.000 de lei (circa 115.000 de euro), reprezentand 0,18% din capitalul social majorat al companiei. Ea este unul din managerii Flamingo care detineau actiuni si inaintea listarii companiei la Bursa.

"Vanzarea de actiuni Flamingo am facut-o in scopul acoperirii unor nevoi personale imediate. Dupa cum se poate observa si din raportarea la BVB, aceste actiuni reprezinta mai putin de 1/10 din pachetul pe care il detin la Flamingo", a declarat pentru ZF Anca Barbu. Ea a mai spus ca nu ia in considerare in acest moment vanzarea altor actiuni.

Ea a mai vandut in urma cu circa o luna actiuni in valoare de 176.000 de lei (47.000 de euro). Tot in urma cu o luna, Simona Iolanda Varga, o alta membra a Consiliului de Administratie al Flamingo, a vandut un pachet de actiuni pentru care a incasat 594.000 de lei (162.000 de euro). Pachete mai mici de actiuni a vandut si Valentin Barbu, aflat si el in pozitia de persoana initiata, sau "insider". Pachetele de actiuni vandute de managerii Flamingo reprezinta circa 0,54% din capitalul social al companiei. Acestia au cumparat actiuni Flamingo inainte de listare la un pret egal cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune.

Actionarul majoritar al Flamingo este Dragos Cinca, unul din fondatorii companiei, care detine circa 61,5% din actiuni.

Evolutia actiunilor Flamingo la Bursa nu a confirmat asteptarile investitorilor, dupa ce oferta publica initiala a fost considerata un succes. Flamingo International s-a listat pe Bursa in urma unei oferte publice initiale in valoare de 12,5 mil. euro, derulata la sfarsitul lunii mai. Cererile de subscriere din partea investitorilor au vizat un numar de actiuni de 3,7 ori mai mare decat cel oferit de Flamingo, pretul de subscriere fiind stabilit la 2,4 lei/actiune. Dupa maximul de 2,76 lei/actiune atins in prima zi de tranzactionare, care a urcat valoarea de piata a companiei la aproape 66 mil. euro, capitalizarea companiei nu a mai depasit acest maxim.

Titlurile Flamingo au incheiat sedinta de ieri la pretul de 0,452 lei/actiune, in scadere cu 1,7% fata de sedinta precedenta, capitalizarea companiei (luand in considerare si majorarea de capital) fiind de 64,7 mil. euro.

Flamingo a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 47 mil. euro, in crestere cu 26% fata de anul trecut, si un profit net de 20.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO