Prima pagina

Mall de 150 mil. euro in Baneasa

20.04.2006, 00:00 15

Compania Baneasa Developments, parte a grupului de firme detinut de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte, a anuntat constructia unui centru comercial de 150 mil. euro, ca parte a proiectului imobiliar Baneasa ce se intinde pe 220 de hectare in nordul Capitalei.

"Investitia in Baneasa Shopping City (denumirea centrului comercial - n. red.) este estimata la 150 de milioane de euro. Proiectul se va deschide pentru public in toamna anului 2007", a declarat Ali Ergun Ergen, retail development director in cadrul Baneasa Developments. El nu a facut alte comentarii legate de finantarea investitiei.

Ali Ergun Ergen a fost implicat in dezvoltarea celor doua centre comerciale de tip mall ale companiei turcesti Anchor Grup - Bucuresti Mall si Plaza Romania. El a fost recrutat de Baneasa Developments la inceputul acestui an.

Suprafata inchiriabila a centrului comercial din Baneasa este estimata de oficiali la 65.000 de metri patrati, cu aproximativ 50% mai mare decat a celui mai mare centru comercial de tip mall din Capitala, Plaza Romania.

Baneasa Shopping City reprezinta a doua faza a platformei comerciale din cadrul proiectului imobiliar Baneasa. Prima faza a implicat investitii de 60 mil. euro in dezvoltarea unui hypermarket Carrefour si a unei galerii comerciale, un magazin de electronice si electrocasnice de mare suprafata Media Galaxy, precum si cate un magazin de bricolaj Bricostore si de mobila Mobexpert. De anul viitor va fi deschis pe paltforma comerciala Baneasa si primul magazin al retailerului suedez de mobilier IKEA. Proiectul Baneasa, cu o valoare estimata la 1,2 miliarde de euro, urmeaza sa fie finalizat la orizontul anului 2015 si implica in afara platformei comerciale si dezvoltarea unei zone rezidentiale cu 3.000 de locuinte si a uneia de birouri - Business & Technology Park.

Proiectul Baneasa este dezvoltat de Baneasa Investments, o companie detinuta de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) cu 49,88% din actiuni si un grup de firme controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte cu restul de actiuni, potrivit ultimelor informatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO