Prima pagina

Liliana Solomon, Vodafone: Cred ca RCS&RDS ar fi avut succes daca s-ar fi listat la Bucuresti

19.12.2007, 13:41 16

Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania, crede ca operatorul telecom RCS&RDS ar fi avut succes daca s-ar fi listat la Bucuresti: "Multi dintre noi au lucrat pe pietele de capital si stim ca atunci cand aduci ceva la bursa, vrei ca bursa respectiva in sine sa fie lichida si sa dea o anumita garantie.

Al doilea lucru important este ceea ce vinzi (si nu ma refer la Transelectrica sau Transgaz) si motivul: poti sa o faci pentru a atrage bani sau pentru a aduce un management mai bun.

De fapt, listarea presupune un activ care este subevaluat sa fie pus in lumina cu un management mai bun.

Daca este sa revin la intrebarea dvs. referitoare la RCS&RDS, eu cred ca la Bucuresti ar fi scos mai mult. Daca ne uitam la ce s-a intamplat pe bursele straine la sfarsitul anilor '90, cand evaluarea se facea pe click-uri (nu contau cash-flow-ul, investitia etc.), faptul ca nu s-a putut face IPO pe RCS&RDS inseamna ca piata de acolo a considerat ca de fapt compania nu valoreaza atat."

RCS&RDS a incercat in toamna acestui an sa vanda un pachet de 15% din actiuni pe Bursa din Londra pentru care a cerut minim 500 milioane de dolari (347 milioane euro).

Operatiunea a esuat din cauza conditiilor nefavorabile de pe pietele financiare internationale care a redus apetitul investitorilor pentru actiuni ale unor companii din pietele emergente. Pe de alta parte, la Bucuresti, oferta publica de vanzare a 10% din Transgaz, in valoare de 64 milioane de euro a atras o cerere de 1,8 miliarde euro.

Ce au spus sefii celor mai mari companii din Romania, la un an de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, aflati de pe site-ul Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO