Prima pagina

Le Quement, Renault: Urmatoarele modele Dacia vor fi proiectate in Romania

Le Quement, Renault: Urmatoarele modele Dacia vor fi proiectate in Romania
30.05.2008, 17:57 39

Viitoarele patru modele Dacia, care includ un SUV, vor fi proiectate in cadrul noului centru de design din Europa Centrala al Renault cu sediul la Bucuresti, in timp ce de partea testari se vor ocupa cei de la centrul RTR de la Titu.
Cele patru modele realizate pe platforma tehnica a lui Logan, care vor fi comercializate la nivel mondial atat sub brandul Dacia, cat si Renault, vor fi proiectate in noul centru de design de la Bucuresti, acesta fiind cel de-al saselea la nivel mondial. Pana la deschiderea noului centru, proiectarea era facuta in Franta.
"Noul centru de design este functional din septembrie 2007, iar in prezent are 15 angajati din Romania, Bulgaria, Rusia, Slovenia, Canada si Franta. Acesta este al saselea centru de design al Renault la nivel mondial, dupa cele din Spania (Barcelona), Franta (Paris), Coreea de Sud, India si America Latina", a declarat Patrick LeQuement, directorul de design industrial al grupului francez.
Dintre cei 15 designeri, noua sunt romani, recrutati de la universitatile de arhitectura de la Bucuresti si Cluj, varsta medie a acestora fiind de aproximativ 22-23 de ani. Pana la finele anului viitor, numarul total al acestora va ajunge la 30.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO