Prima pagina

Lamborghini si Bentley nu au inca vanzari de showroom

01.05.2006, 00:00 15

Marcile de lux Bentley si Lamborghini ar putea intra direct pe piata romaneasca in momentul in care vanzarile anuale vor atinge pragul de 40 de unitati.

"Este nevoie de un prag de vanzari de 35-40 de unitati anual pentru a avea o masa critica", a declarat Kurt Loidl, directorul general al Porsche Holding, compania care detine cel mai mare importator de pe piata locala, Porsche Romania.

Chiar daca in Romania nu exista inca un showroom pentru cele doua marci de lux, aproximativ 30 de unitati au fost deja livrate unor clienti romani in ultimii ani, spune Loidl, pentru unele dintre acestea, Porsche Romania activand ca agent de vanzari. Pretul unui model Bentley sau Lamborghini incepe la aproximativ 200.000 de euro. In cazul Maybach sau Rolls Royce preturile de pornire sunt si mai ridicate, fiind situate la aproximativ 350.000-400.000 de euro.

"Din analizele noastre, am putea inregistra in prezent un volum de vanzari anual de 10-15 unitati Bentley si Lamborghini pe an, ceea ce reprezinta prea putin pentru a ne acoperi costurile", a completat Franz Fruehwirth, directorul general al Porsche Romania.

Daca Porsche Romania mai asteapta pana la deschiderea primului showroom Bentley si Lamborghini, alti importatori au facut deja primul pas.

AutoItalia, reprezentantul pe piata locala al grupului italian Fiat, detine din anul 2003 un show-room Maserati si a livrat in ultimii trei ani peste 35 de automobile, potrivit datelor APIA. In plus, oficialii AutoItalia au anuntat de mai multi ani ca au in vedere si deschiderea unui showroom pentru marca Ferrari, insa pana acum intentia nu s-a concretizat.

Maybach, marca de superlux a grupului DaimlerChrysler, a inregistrat si ea primele livrari oficiale inca din anul 2003, fiind reprezentata pe piata locala de compania Autorom, membra a grupului de firme detinut de omul de afaceri Ion Tiriac.

Rolls Royce, principalul concurent al Maybach, este la randul sau reprezentat in statisticile de vanzari. Importatorul oficial al Rolls Royce, Automobile Bavaria, intentioneaza sa deschida in acest an si primul showroom pentru exclusivista marca britanica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO