Prima pagina

KPMG: Investitiile in securitatea informatiilor au crescut dar nu suficient

03.07.2008, 16:14 12

Organizatiile care ofera servicii financiare acorda din ce in ce mai multa importanta securitatii informatiilor, insa asteptarile companiilor depasesc realitatea, potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanta si audit KPMG.
Astfel, circa 41% din companii acorda un interes sporit sistemelor de management al identitatii si drepturilor de acces, potrivit studiului KPMG, realizat pe 235 de firme din 21 de tari, inclusiv Romania.
Conform sondajului, sectorul financiar aloca cele mai mari bugete proiectelor de Identity & Access Management (IAM), in timp ce sectorul guvernamental aloca cele mai mici sume. 70% din participanti din Europa Centrala si de Est nu au alocat bugete, sau au alocat bugete extrem de mici (mai putin de 100,000 EUR) pentru proiectele IAM in urmatorii trei ani.
"Exista o diferenta majora intre asteptarile legate de proiectele IAM pentru respondentii din Europa Centrala si de Est in comparatie cu media Europeana", declara Aurelia Costache, Partner, IT Advisory Service, KPMG Romania. "Este surprinzator sa aflam ca mai mult de jumatate din proiectele IAM nu-si indeplinesc obiectivele, ceea ce duce la o dezamagire totala in ceea ce priveste aceste proiecte", a precizat Aurelia Costache.
"Exista un decalaj evident intre beneficiile asteptate si cele reale. Aceasta poate fi cauzata de neintelegerea beneficilor sistematice ale IAM", a concluzionat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO