Prima pagina

Kaspersky revine in Romania si mizeaza pe vanzari

28.08.2008, 00:00 25

Kaspersky Lab va avea un birou la Bucuresti care va acoperi si Bulgaria si care se va deschide luna viitoare, scrie BUSINESS Magazin.

Kaspersky Lab nu este insa la prima "relatie" cu Romania: producatorul rus a deschis aici un birou de dezvoltare inca din 2005, cu intentia de a dezvolta noi produse antivirus, dar fara a se concentra pe vanzari. Laboratorul de dezvoltare, de dimensiuni reduse (aproximativ zece programatori) a fost inchis la inceputul acestui an din ratiuni de costuri, dupa cum declarau atunci oficialii companiei pentru presa romaneasca.

Daca programatorii din Romania devenisera destul de scumpi, piata din Romania, ca si potential de vanzari, este acum mult mai atragatoare pentru Kaspersky: "Pana acum, am mai avut colaborari cu specialisti din Romania, dar nu dadeam importanta pietei ca si vanzari. Acum insa, piata este destul de complicata pentru dezvoltare, dar este mult mai potrivita pentru vanzarea de produse antivirus datorita cresterii salariilor si a clasei medii", spune Garry Gondakov, directorul de dezvoltare pentru zona EMEA al Kaspersky Lab, producatorul de antivirus numarul unu pe piata rusa si patru mondial.

Cititi mai multe despre planurile Kaspersy pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO