Prima pagina

Isarescu: Dezechilibrul extern pune sub semnul intrebarii durabilitatea dezinflatiei

Isarescu: Dezechilibrul extern pune sub semnul intrebarii durabilitatea dezinflatiei
20.02.2007, 14:36 19

Dezechilibrul extern in crestere pune sub semnul intrebarii durabilitatea cresterii economice si a procesului de dezinflatie, a declarat astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu la audierile din cadrul comisiilor reunite de politica economica a Parlamentului.
"Deteriorarea deficitului de cont curent pune sub semnul intrebarii durabilitatea celor doua procese, cresterea economica si dezinflatia. Pentru 2007 si 2008, principala procupare este ca cele doua procese sa continue pe aceeasi linie, chiar daca exista factori de risc mai multi si mai periculosi", a afirmat Isarescu.
El a enumerat patru riscuri majore pentru continuarea dezinfatiei: majorarea veniturilor, evolutia creditului, cheltuielile publice si deficitul de cont curent.
El le-a explicat parlamentarilor ca un deficit extern in crestere ar trebui sa duca la deprecierea monedei nationale, dar cererea de lei e continuarea trendurilor din anii anteriori in privinta cresterii economice si a preturilor de consum, chiar daca procesul de scadere a inflatiei va fi mai putin amplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO