Prima pagina

IRS a preluat 49% din holdingul feroviar sarb Friulexport

12.05.2008, 16:01 21

Grupul International Railway Systems (IRS), detinut de omul de afaceri Cristian Burci, a intrat pe piata din Serbia prin preluarea unei participatii de 49% la holdingul feroviar Friulexport, in colaborare cu un investitor strategic, avand optiunea de a cumpara ulterior restul de 51% din actiuni.

Friulexport detine 86,92% din actiunile MIN Vagonka, 87,1% din MIN Lokomotiva si 89,54% din Specijalna Vozila, iar IRS a obtinut, in urma acordului, participatii de control la aceste fabrici.

Achizitia permite extinderea capacitatii IRS in domeniul fabricarii de material rulant si intrarea pe segmentul productiei de locomotive.

Fabricile sunt localizate pe coridorul feroviar pan-european X, care face legatura intre Turcia si Grecia cu Austria, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Croatia si Slovenia.

"Achizitia marcheaza intrarea pe segmentul fabricarii de locomotive si va permite cresterea capacitatii de productie. Punem in practica strategia de dezvoltare a IRS si continuam sa urmarim noi oportunitati care sa ne consolideze pozitia de lider in sectorul european al vagoanelor de marfa", a declarat presedintele IRS, Cristian Burci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO