Prima pagina

Intrarom: Investim 30 de milioane de euro pentru cresterea operatiunilor

25.03.2005, 00:00 39


Intrarom a fost infiintata in 1993, ca o societate mixta intre Automatica Bucuresti si producatorul de echipament de comunicatii Intracom Grecia.


Compania a ajuns in timp un nume cunoscut in randul producatorilor de telecomunicatii si sisteme informatice din Romania. "La acea data era o adevarata dovada de curaj sa incepi o afacere bazata pe investitie in capacitati de productie in Romania. Intracom Grecia, lider in Balcani in domeniul productiei de echipamente de telecomunicatii, a avut acest curaj. Am crezut in piata romaneasca", a declarat pentru ZF Nikos Doukakis, director general al Intrarom.


Compania a continuat sa investeasca pe piata locala si a cheltuit peste 40 de milioane de dolari (30 de milioane de euro) pentru infrastructura si pregatirea personalului. Intrarom a crescut in timp si a ajuns sa detina cele mai complexe dotari pentru producerea echipamentelor electronice si de telecomunicatii din Romania.


De-a lungul celor 12 ani de prezenta pe piata locala si-a diversificat gama de servicii si produse. In prezent, Intrarom este recunoscut ca unul din integratorii cei mai semnificativi de solutii, produse si servicii in domeniul IT&C de pe piata locala.


Nu intamplator, Intrarom a fost cea care a informatizat Primaria Capitalei, dar si societatea Loteria Nationala. Contractul cu Loteria a adus companiei circa 4,7 milioane de euro. "Contractul a fost dupa o licitatie la care au depus oferte trei companii, dintre cele 21 care au achizitionat caietul de sarcini. Finantarea investitiei este asigurata in totalitate din surse proprii", a spus un oficial al Loteriei Nationale.


Proiectul informatic are ca scop cresterea eficientei operationale a companiei si reducerea costurilor tuturor operatiunilor, cu scopul declarat de imbunatatire a profitabilitatii. De asemenea, procesul decizional la nivelul managementului companiei este mai eficient si mai rapid.


Contractul cu Primaria Municipiului Bucuresti, adjudecat de Intrarom in aprilie 2003, este si el evaluat la peste 4,5 milioane de euro.




Piata creste mai rapid ca in Grecia


Cum vede un manager grec piata romaneasca? "Ritmul de crestere din sectorul IT&C este mai accelerat decat in Grecia in contextul oportunitatilor multiple aduse de faza de preaderare la structurile europene, impunand introducerea de tehnologii noi, avansate, orientarea catre tehnologiile IP si broadband, precum si solutii pentru securizarea informatiilor", a precizat pentru ZF Nikos Doukakis.


Compania Intrarom este intr-o faza de reorganizare pentru a raspunde mai bine cerintelor pietei. "Am demarat un proces de reorganizare. Urmarim extinderea bazei de clienti. Dorim sa largim portofoliul de solutii, produse si servicii. Vom fi flexibili si deschisi la evolutia tehnologiei si la cerintele pietei", a explicat el.


Anul trecut a fost unul de crestere pentru Intrarom. Compania a inregistrat o imbunatatire a performantelor financiare datorita diversificarii bazei de clienti cat si aplicarii unui program de restructurare si control al costurilor. "In perioada 2002-2004 Intrarom a realizat consolidarea companiei si definirea strategiei de afaceri, dorind ca anul 2005 sa marcheze inceputul unei noi perioade de crestere sustinuta", a precizat Doukakis.


In 2004, cifra de afaceri a companiei a urcat la  58 de milioane de euro. "Ne propunem ca in cursul anului 2005 Intrarom sa ofere solutii profesionale cu valoare adaugata sporita a serviciilor, asigurand cresterea continua si profitabilitatea companiei", a mai adaugat directorul general al companiei.


Intracom Grecia a fost infiintata in 1977 de omul de afaceri grec Socrates Kokkalis, care a absolvit liceul I.L. Caragiale din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO