Prima pagina

Indienii de la Ranbaxy dau Irlanda pe Romania

11.08.2006, 19:38 14

Producatorul indian de medicamente Ranbaxy a anuntat ca va vinde fabrica pe care o detine in Irlanda pentru a-si consolida operatiunile din Romania, unde a cumparat in primavara Terapia Cluj, conform editiei online a publicatiei indiene ZeeNews.
"Compania a decis sa renunte la unitatea de productie pe care o detine in Cashel, Irlanda", au spus reprezentantii Ranbaxy.
Indienii au explicat vanzarea fabricii irlandeze prin faptul ca au mult mai mult de castigat din consolidarea operatiunilor din Romania. Irlanda a reprezentat pentru multa vreme o buna platforma de investitii pentru toate multinationalele datorita fiscalitatii reduse.
Ranbaxy a cumparat 96,7% din actiunile Terapia pentru 324 mil. $ (270 mil. euro), tranzactia reprezentand al doilea exita ca marime realizat de un fond de investitii in Europa Centrala si de Est in acest an, conform companiei de consultanta Deloitte. Vanzatorul a fost fondul de investitii Advent International, care a castigat in trei ani de zece ori suma investita.
Terapia a avut anul trecut vanzari de circa 80 de milioane de dolari (65 mil. euro). Pentru acest an, indienii au stabilit tintele pentru noul management: o cota de piata de 6,2% si vanzari de peste 100 de milioane de dolari (81 mil. euro).
Pentru atingererea obiectivelor propuse, compania isi va mari forta de vanzari de la 250 de persoane la 350 de persoane si isi va creste proportional portofoliul de produse.
Ranbaxy este prezenta pe piata din Romania inca de acum sase ani. Conducerea Ranbaxy nu va renunta la brandul Terapia, insa noul nume sub care compania va opera va fi Ranbaxy Terapia.
In 2006, din punctul de vedere al vanzarilor, Romania va fi a treia piata pentru Ranbaxy, aceasta contribuind cu 7-8% din vanzarile realizate la scara globala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO