Prima pagina

Incoronare sumbra in Nepal

05.06.2001, 00:00 5



Guvernul nepalez a impus restrictii de circulatie in capitala Katmandu, dupa violentele inregistrate la democratiile oamenilor care cer o explicatie pentru masacrul de vineri, in urma caruia noua membri ai familiei regale au murit, relateaza CNN.

Politia a intervenit cu gaze lacrimogene impotriva demonstrantilor si are ordin de a trage fara somatie asupra celor care trec la actiuni violente.

Ieri, printul Gyanendra, fratele regelui ucis Birendra, a fost incoronat la doar cateva ore dupa ce printul mostenitor Dipendra, care a declansat tragedia de vineri, a murit la spital.

Mii de persoane au participat la sumbra ceremonie de incoronare a lui Gyanendra, care fusese numit regent in timp ce Dipendra era in coma la spital.

Potrivit unor informatii neoficiale, Dipendra a omorat membri ai familiei regale, inclousiv regele si regina, in urma unei dispute legate de viitoarea sa sotie, dupa care s-a impuscat.

Multi nepalezi refuza insa sa accepte faptul ca printul mostenitor ar fi putut fi capabil de o asemenea actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO