Prima pagina

Impact si-a diminuat castigul de 7 ori

16.05.2006, 00:00 18

Compania de dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti a inregistrat in primul trimestru al acestui an o scadere cu 86% a profitului net, comparativ cu perioada similara a lui 2005, in conditiile in care cifra de afaceri a companiei s-a redus cu 40%.

Profitul net al Impact a fost in primele trei luni de cica 84.000 de euro (0,3 milioane de lei), fata de un castig de 0,6 milioane de euro (2,25 milioane de lei) in primul trimestru al lui 2005. Vanzarile companiei au fost in aceasta perioada de 5,14 milioane de euro (18,3 milioane de lei).

"Scaderea profitului net s-a datorat contractelor cu plata in rate care au fost incheiate in aceasta perioada, pentru care am platit acum un impozit pe profitul amanat de circa 0,8 milioane de lei, desi acel profit nu a fost inca incasat. In ceea ce priveste profitul brut, acesta s-a ridicat la 1,2 milioane de lei, depasind astfel nivelul bugetat pentru primul trimestru, de 1 milion de lei", a declarat Carmen Sandulescu, directorul economic si unul din actionarii semnificativi ai Impact. "Primul trimestru nu este unul relevant pentru activitatea noastra, nivelul executiei contractelor aflate in derulare fiind scazut, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Cele mai mari incasari se realizeaza de obicei in trimestrele trei si patru", a mai precizat Sandulescu.

Impact si-a bugetat pentru acest an venituri totale de 201,7 milioane de lei (57 de milioane de euro) si un profit brut de 44,7 milioane de lei (13,2 milioane de euro), de aproape 3,5 ori mai mare fata de cel inregistrat anul trecut. Compania mizeaza anul acesta pe vanzarea imobilului de birouri Construdava I, care i-ar putea aduce venituri in valoare de 19 milioane de euro, avand deja semnat un precontract de vanzare.

La Bursa, actiunile Impact au crescut ieri cu 0,8%, inchizand sedinta de tranzactionare la cotatia de 0,635 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la circa 143 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO