Prima pagina

IKEA ameninta sa reorienteze investiile din Polonia catre Bulgaria si Romania

30.04.2008, 19:00 29

Retailerul suedez de obiecte de mobilier IKEA a amenintat ca isi va retrage investitiile pe care spera sa le faca in Polonia, redirectionandu-le catre Bulgaria sau Romania, informeaza Sofia Echo, preluand un articol din Puls Biznesu.

IKEA a fost nevoita sa treaca la amenintari ca urmare a limitarilor legislative din Polonia cu privire la operarea de situri comerciale de mari dimensiuni. Conform retailerului, Polonia a introdus noi reglementari prin care se micsoreaza oportunitatile de dezvoltare si, prin urmare, planurile de investitii.

Consultantul de investitii al diviziei din Polonia, Wojciech Dzwonkowski a declarat ca noile restrictii afecteaza planurile de expansiune ale IKEA in orasele Lodz si Poznan.

IKEA Romania a inregistrat in primul an de functionare pe piata romaneasca afaceri de 87 milioane de euro, mai mult decat dublu, fata de 40 milioane euro estimat la deschiderea magazinului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO