Prima pagina

Hollywoodul vrea sa ne vanda imaginea lui Dracula

23.08.2001, 00:00 12



Ministerul Turismului ar putea negocia cu celebra casa de productie hollywoodiana Universal Studios achizitionarea imaginii contelui Dracula, asa cum a fost ilustrat in peliculele produse de studiourile americane, se arata intr-un comunicat al ministerului remis ieri Ziarului Financiar.

Compania americana isi arata "disponibilitatea de a demara discutii privitoare la cedarea drepturilor de proprietate intelectuala asupra personajului Dracula", asa cum apare el in filmele: "Dracula" (aparuta in 1933), "Dracula's Daughter" (1936), "Son of Dracula" (1943), produse de Universal Studios.

Propunerea Universal Studios vine dupa ce initiativa ministerului de a construi un parc tematic Dracula Land langa Sighisoara a starnit interesul presei internationale.

Scrisoarea in care se face aceasta propunere este semnata de Michael E. Silver, vicepresedinte pentru business and legal affairs al Universal Studios Recreation Group, care felicita institutia romana pentru initiativa construirii acestui parc.

In acest context, ministrul turismului Dan Matei-Agathon a declarat ca "este foarte posibil sa incepem negocierile cu Universal Studios in vedere achizitionarii imaginii contelui Dracula. Trebuie mentionat faptul ca Ministerul Turismului va respecta toate normele legale in vigoare cu privire la drepturile de autor".

Parcul de distractii Dracula Land, un proiect care necesita investitii de aproximativ 40 de milioane de euro, va fi amplasat la cinci kilometri de orasul Sighisoara, constructia urmand sa demareze anul viitor.

Studiile de prefezabilitate anticipeaza ca parcul va atrage anual in jur de un milion de turisti, dintre care jumatate straini. In plus, Ministerul Turismului estimeaza ca activitatea Dracula Land va genera venituri de aproximativ 20 de milioane de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO