Prima pagina

Guvernul a marit veniturile, prin miscarea grilei de impozitare

07.07.2000, 00:00 6



Guvernul a micsorat ieri impozitul pe salarii prin majorarea de la 800.000 de lei la 926.000 de lei a venitului lunar neimpozabil, tinand cont de inflatia din ultimele sase luni, a anuntat purtatorul de cuvant Gabriela Vranceanu Firea.

Totodata valoarea sumei lunare neimpozabile in cazul pensiilor a fost stabilita la doua milioane de lei.

Astfel, incepand cu 1 iulie, salariatii si pensionarii vor primi 126.000 de lei in plus. Veniturile lunare de pana la 1.061.000 de lei si veniturile anuale de pana la 11,8 milioane de lei vor fi impozitate cu 18%.

Impozitul va fi de 1,5 milioane de lei pentru un venit lunar de peste 5,7 milioane de lei, la care se adauga 40% din ceea ce depaseste aceasta suma. In cazul sumelor anuale, pentru un venit mai mare de 64 milioane lei, vor fi percepute ca impozit 17,1 milioane lei, plus 40% din ce depaseste acest venit.

"Guvernul a realizat o usurare la impozitare, actualizarea baremului avand loc semestrial, in raport cu inflatia", a explicat Firea. Nivelul inflatiei atins dupa primele cinci luni ale acestui an este de 15,7%.

Hotararea adoptata ieri de Guvernu stabileste la 3,4 milioane lei suma scutita de impozit pentru veniturile obtinute din jocurile de noroc, din premii si prime in bani si/sau natura si pentru fiecare castig realizat de la acelasi organizator sau platitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO