Prima pagina

Grav accident feroviar in Bavaria

12.06.2000, 00:00 28



Circa 50 de persoane, majoritatea turisti, au fost ranite sambata, in urma coliziunii frontale dintre doua funiculare care circulau in sens contrar, in apropiere de gara de la Grainau, langa localitatea Garmisch-Partenkirchen, in statul german Bavaria. Potrivit echipelor de salvare ale Crucii Rosii si ale politiei, 15 dintre raniti se afla in stare grava, relateaza Reuters.

Accidentul s-a produs intr-un tunel cu sens unic, in jurul orei locale 11.00, cu patru kilometri inainte de gara. Funicularele circulau pe un traseu care face legatura intre statiunea de schi Garmisch-Partenkirchen si platoul Zugspitze, care este punctul cel mai inalt al Alpilor bavarezi, la frontiera dintre Austria si Germania. Unul dintre trenuri era plin, transportand 40 de pasageri catre Zugspitze, in timp ce in celalalt nu se afla decat conductorul. Printre raniti se afla turisti americani, japonezi si turci.

Circa 150 de membri ai echipelor de salvare au muncit ore in sir pentru a elibera ranitii, noua dintre acestia fiind evacuati cu elicopterul. Anumiti raniti sufera de fracturi deschise, altii de rani grave la abdomen, potrivit politiei, care nu a fost in masura sa precizeze cauzele accidentului.

Potrivit companiei proprietare, accidentul a fost provocat, probabil, de o eroare de semnalare a controlorului de trafic din statia Grainau, care a permis trenului gol sa paraseasca statia inainte ca cel care venea de la Garmisch sa soseasca.

In august 1999, cel putin 13 persoane au fost ranite intr-un accident similar care a avut loc pe aceeasi linie ferata, pe care sunt transportate anual circa o jumatate de milion de turisti. Incidentul survine la numai patru luni dupa ce un tren expres a sarit de pe linii si a plonjat intr-o casa de langa localitatea Cologne, accident soldat cu moartea a patru persoane si ranirea altor 100.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO