Prima pagina

Gigantul american Carlyle vine in Romania

18.06.2008, 18:47 41

Carlyle Group, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de private equity la nivel mondial, a facut primul pas spre intrarea pe piata locala prin numirea unui roman, Dan Farcasanu, intr-o pozitie cheie pentru investitiile in Europa de Est. Potrivit site-ului companiei, Farcasanu ocupa pozitia de senior associate la fondul Central and Eastern Europe Buyout al Carlyle.
Cu active de peste 80 de miliarde de dolari si 60 de fonduri de investitii in administrare, grupul american Carlyle a investit in peste 20 de tari din lume pana in prezent, fiind asteptat sa intre si in Romania.
Dan Farcasanu este primul roman din echipa formata din aproape 600 de persoane a Carlyle. Farcasanu este responsabil de oportunitatile de investitii din Europa de Est.
El a lucrat anterior in cadrul Global Finance, companie elena de private equity activa pe piata locala de peste zece ani, unde a ocupat pozitia de director de investitii pe Romania.
Farcasanu are o experienta solida pe segmentul de fuziuni si achizitii de pe piata locala, lucrand in trecut la companiile de consultanta CA IB Romania si PricewaterhouseCoopers. Printre tranzactiile la care Farcasanu a participat in calitate de advisor se numara achizitia Electrica Oltenia de catre CEZ, tranzactia dintre Ruhrgas si Distrigaz Nord.
Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii Carlyle au raspuns ca vor emite un comunicat de presa in curand privind prezenta pe piata locala. Farcasanu nu a putut fi contactat. Pe piata locala, Carlyle este interesat de companiile care activeaza in sectorul materialelor de constructii, al bunurilor de consum si serviciilor medicale.
Carlyle este dispus sa investeasca intre 30 si 200 de milioane de euro in companiile care se afla in sectoarele de interes.
Grupul vrea sa aiba prezenta locala in regiunea Europei Centrale si de Est, astfel ca nu se vor limita doar la biroul din Varsovia, Bucurestiul fiind una dintre prioritatile de top ale grupului american, asa cum a declarat anul trecut pentru Ziarul Financiar Ryszard Wojtkowski, managing director la Carlyle Central Eastern Europe Partners, divizia grupului american responsabila de investitiile din Europa Centrala si de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO