Prima pagina

George Becali va plati 9,2 mil. euro pe 100 hectare de teren

28.07.2008, 18:31 20

George Becali va achizitiona de la omul de afaceri Dumitru Bucsaru, finantatorul echipei de fotbal Unirea Urziceni, societatea Comaico, fosta Intreprindere de Sere "30 Decembrie", care administreaza peste 100 hectare de teren, majoritatea situate in apropierea Capitalei, pretul tranzactiei fiind de 9,24 milioane de euro.
Cei doi oameni de afaceri au semnat inca din primavara acestui an un precontract, prin care fiecare dintre ei se obliga sa vanda, respectiv sa cumpere pachetul total de actiuni al firmei, la un pret de 9,24 mil. euro, au declarat pentru Mediafax surse apropiate negocierilor.
Dumitru Bucsaru a achizitionat societatea in urma cu doi ani de la SIF Muntenia, la un pret de 62 de milioane de lei (echivalentul a 17,6 milioane de euro la acea data), in baza unui contract prin care se angaja sa efectueze plata in mai multe rate, ultima fiind prevazuta pentru luna august 2008.
La acea data Comaico avea in administrare mai multe terenuri cu o suprafata de aproximativ 120 de hectare, pe majoritatea acestora fiind amplasate sere nefunctionale.
Potrivit acestor date, Bucsaru a platit pentru un metru patrat de teren circa 15 euro, tinand cont de pretul actiunilor si terenurile detinute de Comaico. Pana in prezent, pretul terenurilor din localitatea 1 Decembrie (judetul Ilfov), unde este inregistrata Comaico, a urcat de peste cinci ori si se tranzactioneaza cu valori cuprinse intre 70 euro si 120 de euro, in functie de suprafata.
In cadrul tranzactiei, pretul mediu pe metru patrat s-ar ridica la 9,2 euro/metrul patrat.
Contactat de Mediafax, Bucsaru nu a dorit sa comenteze informatiile, precizand ca este o tranzactie confidentiala si nu o poate face publica.
Firma Comaico a fost transformata in luna martie 2008 din societate pe actiuni in societate cu raspundere limitata, Bucsaru detinand 99,99% din partile sociale.
Potrivit datelor raportate la Ministerul Economiei si Finantelor, firma a inregistrat in 2006 pierderi de 1,37 milioane de lei, la venituri de 1,18 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO