Prima pagina

Gazprom vrea sa inlocuiasca benzina cu gazele

27.06.2008, 13:07 12

Gazprom, cel mai mare producator de gaze la nivel mondial, a propus partenerilor europeni dezvoltarea unei retele de statii de distributie a gazului natural compresat in Europa, ca alternativa la benzina, transmite AFP.

"Propunem partenerilor nostri europeni formarea unei retele de statii de distributie a gazului natural in Europa", a declarat, vineri, presedintele Gazprom, Alexei Miller, in cadrul unei reuniuni a actionarilor.

Miller nu a oferit detalii privind stadiul proiectului statiilor, care vor fi echipate pentru distributia de gaz compresat.

"Avand in vedere pretul benzinei, gazul este o alternativa veritabila. Costul unei masini care ruleaza cu benzina este, in Germania de exemplu, de 1,7 ori mai ridicat decat cel al unei masini care foloseste gaz", a sustinut presedintele Gazprom, care incearca astfel sa gaseasca modalitati de acces direct la consumatorii europeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO